Udgivet i

Den talende hund

En mand får øje på et skilt foran et hus som lyder: “Talende hund til salg”

Nysgerrig går han indenfor – i rummet sidder hunden og dens ejer.

“Så hvad har du udrettet her i livet,” spørger manden hunden.

“Jeg har levet et meget spændende liv,” svarer hunden. “Jeg har boet i Alperne og reddet folk fra laviner. Jeg har desuden arbejdet for hæren som vagthund og som politihund i lufthavnen. Nu bruger jeg det meste af min tid på at læse højt for beboerne på et plejehjem.”

Manden tror ikke sine egne øren og er ved at tabe næse og mund af bare forbavselse. Han vender sig mod hundens ejer: “Hvorfor i alverden er du i gang med at sælge en så fuldstændig fantastisk hund som den?”

Ejeren svarer, “Fordi den er en løgner! Den har aldrig gjort noget af alt det!”

________________

Jeg elsker bare denne her vittighed. Man starter i virkeligheden, bliver kastet ind i et magisk univers, hvor mærkelige ting sker – og manden reagerer helt tørt og jordnært. Og så kommer det tvist. Som får tankerne og ideerne til at regne ned. Det er så menneskeligt. Den kan både tale, lyve og prale – og den er god til det. Manden kunne have tjent en milliard på at optræde med den hund. Hvis den er til at samarbejde med. Hvad vil han sælge den for? Hvad sker der de næste minutter? Der sker så meget i den vits på ingen tid. Møf! Red. Sjov.dk